Оцтова кислота 80% (оцтова есенція)
50 кг | 79,00 грн |
20 кг | 89,00 грн |
10 кг | 99,00 грн |
5 кг | 109,00 грн |
1050 кг | 59,00 грн |
Оцтова кислота - 80% водний розчин оцтової кислоти називають оцтовою есенцією. Водні розчини оцтової кислоти широко використовуються в харчовій промисловості (харчова добавка E260), застосовується у вигляді водних розчинів у пропорції 3-9% (оцет) та 70-80% (оцтова есенція).
Застосовується в побутовій кулінарії, консервуванні, при виготовленні приправ, маринадів, консервів.
- Оцтову кислоту застосовують для отримання лікарських та запашних речовин, як розчинник (наприклад, у виробництві ацетилцелюлози, ацетону).
- Вона використовується в друкарстві та фарбуванні.
- У фармакології широко використовують так званий оцтовий ефір, який відомий людині під назвою ацетил саліцилова кислота або аспірин.
- Як розчинник оцтова кислота теж допомагає людям у ряді випадків, а виділені з її складу солі успішно використовуються в боротьбі зі шкідниками рослин.
Галузь застосування:
Оцтова кислота має важливе значення для людського організму. Її похідні допомагають розщеплювати в організмі вуглеводи і жири, що надходять в організм з продуктами харчування. Оцтова кислота виділяється при життєдіяльності деяких видів бактерій, зокрема Clostridium acetobutylicum і бактерій роду Acetobacter. Ці бактерії зустрічаються повсюдно у воді, грунті, продуктах харчування і природним шляхом потрапляють в організм людини.
Цей продукт є результатом скисання виноградних вин у природних умовах, за яких відбувається зброджування спирту та вуглеводів.
Існує кілька промислових методів виробництва оцтової кислоти:
- каталітичне карбонілювання метанолу моноксидом вуглецю в присутності каталізаторів;
- каталітичне окислення ацетальдегіду в рідкій фазі у присутності солей;
- рідкофазне окиснення повітрям вуглеводневих фракцій нафти;
- піроліз деревини.
Також застосовується біохімічний метод виробництва харчової оцтової кислоти, у якому використовується здатність деяких мікроорганізмів окислювати етанол, т. е. оцтовокисле бродіння. соки), або просто водний розчин етилового спирту.
Технічні характеристики та властивості:
Смак - кислий, характерний для оцтової кислоти.
Запах- характерний для оцтової кислоти, без стороннього запаху.
Розчинність у дистильованій воді - повна, у будь-якому співвідношенні, без помутніння та опалесценції.
Основні | |
---|---|
Виробник | Технобудресурс |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: від 79 ₴/л